Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Инерком" поиска официално ЧЕЗ

"Инерком" подаде в сряда заявление в Комисията за защита на конкуренцията за придобиването на активите на ЧЕЗ в България. 

"Инерком България" е подала уведомление по реда на чл.79, ал.1 от ЗЗК за осъществяване на концентрация по чл.22, ал.1, т.2 от Закона за защита на конкуренцията, чрез придобиване на контрол върху предприятия от групата на "ЧЕЗ а.с." в  България,  съобщиха от самата фирма.

Подаването на уведомление е стъпка след проведените миналата седмица разговори в Прага между ""Инерком България" и "ЧЕЗ а.с.", а и както от самата компания посочват, тя е изискване по вече подписания договор между двете страни.

Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договор за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между "ЧЕЗ а.с." и "ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс Би Ви" от една страна като Продавачи, и "Инерком България" ЕАД като Купувач.

КЗК трябва в двумесечен срок да реши дали ще разреши сделката, или ще провежда допълнителни проучвания.

В сряда стана ясно, че  временна анкетна комисия на Народното събрание ще разследва сделката за ЧЕЗ по предложение на БСП. В нея ще участват по трима народни представители от всяка парламентарна група, т.е. съставът ù ще е общо 15 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във