Банкеръ Daily

Пари и пазари

Huawei вече работи върху 6G мобилни мрежи

5G мрежите тепърва се въвеждат сред потребителите, но лидерът на пазара за телекомуникационно оборудване Huawei вече работи по технологии за мрежи от шесто поколение. Все още не е ясно какви ще са възможните приложения на следващото поколение 6G технология.

Изпълнителният директор на компанията Рен Женфей потвърди, че Huawei работи едновременно по 5G и 6G мобилни мрежи. По думите му разработките на 6G все още са в ранен етап и ще изминат най-малко 10 години, преди технологията да стане комерсиално достъпна, съобщи TechNews. Женфей посочи също, че преди 6G мрежите да станат реалност, е необходимо да се установят стандарти, а този процес със сигурност ще отнеме години.

Към момента Huawei концентрира своите ресурси и усилия преди всичко в 5G мрежите, които вече предлагат изключително високи скорости за пренос на данни и минимално закъснение. Засега само в няколко държави има изградена 5G инфраструктура и се изграждат мобилни мрежи от пето поколение. Според експертите, към този етап приложенията на 6G могат да бъдат свързани единствено с големи организации, имащи нуждата от изключително бърз пренос на огромно количество данни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във