Банкеръ Daily

Пари и пазари

Huawei представя нов мощен процесор за сървъри

Huawei обяви най-високопроизводителния процесор в индустрията, базиран на Advanced RISC Machine (ARM) архитектура. Новият процесор Kunpeng 920 е създаден, за да ускори обработката на големи масиви от данни, разпределеното съхранение на данни и характерни за ARM сценарии. Компанията вече все по-уверено се настанява като вторият най-голям производител на смартфони в света, след като измести Apple.

Kunpeng 920 е разработен на архитектурата ARMv8, която е доработена и надградена с множество допълнения. Чипът има 64 ядра с честота 2,6GHz. Той е произведен по новата 7nm технология и интегрира 8-канална памет DDR4.

Huawei се присъединява към големите играчи в ARM индустрията и да участва в изграждането на отворена, изгодна за всички страни екосистема, базирана на сътрудничество, което да изведе света на днешните компютри на качествено ново ниво.

"Huawei отдавна си партнира с Intel, за да бъде в полза на потребителите със значителни постижения. Двете компании заедно са допринесли много за развитието на информационните и комуникационни технологии. Ние ще продължим дългосрочното си стратегическо партньорство и ще продължаваме заедно да създаваме иновации“, казва Уилям Шу, член на борда на директорите и оглавяващ отдела за стратегически маркетинг в Huawei.

Facebook logo
Бъдете с нас и във