Банкеръ Daily

Пари и пазари

Huawei налива 1,5 млрд. долара в програмата си за разработчици

Huawei Technologies предлага 1,5 милиарда долара на разработчиците на софтуер, ухажвайки глобалната технологична общност в момент, когато САЩ засилват вниманието си върху китайския гигант, предаде Bloomberg.

Най-голямата китайска технологична компания има за цел да увеличи инвестициите в своята програма за разработчици през следващите пет години, заяви заместник-председателят Кен Хъ на годишна конференция. Програмата беше създадена, за да насърчи вътрешните играчи да създават приложения за услугите на Huawei.

Huawei ускорява действията си, след като администрацията на Тръмп наложи санкции срещу продажбата на американска технология и насърчи съюзниците си да прекратят връзките си с китайската компания. „Има много опасения относно 5G решенията на Huawei. Вярваме, че тези опасения са безпочвени ”, заяви Хъ пред репортери в Шанхай.

Компанията вече подписа повече от 60 търговски договора за изграждане на 5G мрежи в световен мащаб, посочи още Хъ и добави, че Китай е готов да завърши първата фаза на своето представяне на 5G до средата на следващата година.

Компанията възнамерява да изгради база от 5 милиона партньори-разработчици. „Работата по това е вече започна и получихме много добри отзиви“, заключи Хъ.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във