Банкеръ Daily

Пари и пазари

Huawei инвестира над 300 милиона долара годишно за научни изследвания

Huawei планира да изразходва повече от 300 милиона долара годишно за финансиране на научни изследвания от университети. Заявената от китайската компания инвестиция е следствие на продължаващата й борба със забраните на САЩ, която е навредила на връзките на Huawei в бизнес и академичните среди, съобщи Ройтерс.

Масачузетският технологичен институт в Съединените щати прекъсна връзките си с Huawei по-рано тази година, след като американските власти започнаха да разследват компанията за предполагаеми нарушения на санкциите, а британският Оксфордски университет спря да приема финансиране от Huawei през миналата година.

Според Уилям Ксу, президент на Института за стратегически изследвания на производителя на телекомуникационно оборудване, едва няколко институции са прекратили връзките си с фирмата и Huawei ще отпусне финансиране за институции, в които компанията все още е добре дошла. Представителят на китайската компания съобщи също, че Huawei е доставила над 200 000 телекомуникационни базови станции до пазари по света през предходния месец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във