Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Хювефарма" търси 300 млн. евро през борсата в Амстердам

Фармацевтичната компания на братя Домусчиеви "Хювефарма" планира да събере 300 млн. евро от продажба на новоиздадени акции на фондовата борса в Амстердам. Компанията е назначила JPMorgan AG, BNP Paribas и Citigroup за съвместни глобални координатори на емисията. ING Bank и UniCredit също действат като съвместни търговци на книжата. "Хювефарма" възнамерява да използва очакваните нетни приходи от емисията, за да финансира и ускори растежа на капиталовите си разходи и да изплати част от непогасения си дълг. 

За пъpвoтo тpимeceчиe на 2021 г. пpиxoдитe нa ĸoмпaниятa ca ce yвeличили c 11.2% cпpямo пepиoдa янyapи-мapт 2020 г. и дocтигaт 161 млн. eвpo. ЕВІТDА възлизa нa oĸoлo 48.8 млн. eвpo, ĸaтo ĸoмпaниятa oбpъщa внимaниe, чe oбиĸнoвeнo oбopoтът пpeз пъpвoтo тpимeceчиe нa гoдинaтa e пo-мaлъĸ пopaди ceзoннocттa нa бизнeca.

"Хювефарма" е на следващото ниво от своето развитие и това IPO е естествено продължение за ускорение на нейния растеж", заявява президентът и главен изпълнителен директор Кирил Домусчиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във