Банкеръ Daily

През 2030 година

Haval ще спре продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене

До 2030 година китайският автомобилен эпроизводител Haval ще прекрати производството на модели с традиционните двигатели с вътрешно горене и ще премине само към хибридни машини и електромобили. Това пише порталът „Китайските автомобили“.

Отбелязва се още, че до 2025 година хибридните и електрическите модели ще се падат 80% от всички продажби от марката. А до 2030 година моделите с двигатели с  вътрешно горене напълно ще изчезнат от поточните линии на бранда.

За реализацията на проекта по прехода към „зелените“ технологии, Haval ще похарчи 100 млрд. юана. Външно електрическите и хибридните модели на Haval ще могат да се различат по люка, под който ще се разположи зарядното устройство, а също така и по обновеното лого с футуристичен шрифт.

HAVAL е автомобилна марка от портфолиото на Great Wall Motors Company Limited, която е специализирана в разработката и производството на SUV автомобили. Основните ценности, които стоят зад успеха на марката са: Focus, Dedication, Specialization (Фокус, Отдаденост, Специализация). Във всички модели Haval са вложени най-новите технологии за пасивна и активна безопасност и се прилагат най-високите стандарти за качество, за да Ви предложим неповторимо удоволствие от шофирането.

............

Facebook logo
Бъдете с нас и във