Банкеръ Daily

Пари и пазари

Хакери откраднаха биткойни на стойност над 40 млн. долара

Хакери откраднаха биткойни на стойност над 40 млн. долара от една от най-големите борси в света за криптовалути Binance, съобщава сайтът techcrunch. В изявление компанията заяви, че хакерите откраднали API ключове, кодове и друга информация.

От Binance проследиха кражбата на криптовалутата - повече от 7000 биткойна. От компанията твърдят, че кражбата е засегнала около 2% от общия брой биткойни. "Всички наши други портфейли са сигурни и невредими", се казва в изявлението.

„Хакерите изчакаха и добре организираха действията си в най-подходящия момент“, се казва още в изявлението. „Транзакцията е структурирана по начин, който премина през сигурността ни. За съжаление не бяхме в състояние да блокираме това, преди да бъде направено".

От Binance заявиха, че фондът за сигурни активи на потребителите (SAFU) ще покрие загубите им. Докато разследването на дружеството приключи, депозитите и тегленията ще останат преустановени, но търговията ще остане отворена.

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао дава повече подробности за кражбата, казвайки, че тя е направена от "опитни" и "много търпеливи" хакери. Той добави, че Binance ще може да покрие загубените биткойни без помощи от друго място, но компанията все още не знае точно колко потребители са засегнати.

В момента компанията работи с други борси, за да блокира депозити от хакнати адреси. Ще мине около седмица, преди Binance да позволи теглeния или да предприема депозити отново, защото трябва да се увери, че напълно са премахнати всякакви следи от хакери във всичките им сметки и данни, което било доста труден процес, каза Джао. Той предупреди всички да променят API ключовете си, за да защитят личните си сметки.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във