Банкеръ Daily

Пари и пазари

Греманската Draxlmaier откри завод за 30 милиона евро в Молдова

Draxlmaier откри завод на стойност 30 милиона евро в град Кахул в южната част на Молдова.

Германският производител на автомобилни компоненти Draxlmaier откри завод на стойност 30 милиона евро в град Кахул в южната част на Молдова. Над 1500 души ще бъдат наети в новото предприятие с производствена площ от над 17 000 метра, в което ще се произвеждат електрически системи за автомобили.

"Положителният опит, който имахме в Молдова през последните 12 години, ни позволи да се разширим на юг в страната и насърчи развитието на нашия бизнес. На близо 17 000 метра вече над 500 служители са в състояние да произвеждат висококачествени електрически проводници за производителите на автомобили. Броят на персонала ще се увеличи през следващите години, което ще ни позволи да изпълняваме и други проекти", заяви при на откриването на обекта ръководителят на операциите на компанията Draxlmaier в Югоизточна Европа Кай Мусман, подчертавайки доброто сътрудничество с властите на Молдова.

Германският производител вече управлява два завода за автоматични кабелни системи в град Балти в Северна Молдова. Първият е построен през 2009 г., а вторият е отворен през 2011 г. след инвестиция от 30 милиона евро. В двата завода работят около 3500 служители. Общата стойност на инвестициите, направени от Draxlmaier Group в Балтийската свободна икономическа зона, е около 100 милиона долара. Към днешна дата Drаxlmaier е създал в Молдова общо над 6000 нови работни места.

Компанията Draxlmaier е основана през 1958 г. и към момента има повече от 60 завода в 20 страни и персонал от над 55 000 души. В района на Югоизточна Европа компанията присъства в Сърбия и в Македония.

Facebook logo
Бъдете с нас и във