Банкеръ Daily

Пари и пазари

Google разработи нова социална мрежа

Технологичният гигант Google не се отказва от идеята да предложи на потребителите си собствена социална мрежа, макар че наскоро прекрати проекта си Google+ за обикновени потребители. Екипът на отдела "Area 120" на компанията разработва нова социална мрежа под името Shoelace, която ще помага на хората, споделящи сходни интереси, да се събират в реалния живот.

Всеки потребител ще може да въвежда различни теми, към които проявява интерес, а алгоритмите на социалната мрежа ще го свързват с други хора, харесващи същите неща. Google Shoelace ще предоставя възможност за комуникация с тях и ще подканва към споделянето на различни активности с опция за изпращане на покана за реалния събития. Новата социална мрежа ще показва онези потребители, които се намират в близост до конкретния потребител след като бъде въведена локация.

Платформата Shoelace е разработена с цел да улесни организирането и планирането на разнообразни мероприятия между хора живеещи в една общност. Към момента проектът е в начална фаза на разработка и е достъпен само за ограничен брой потребители. Достъпът до мрежата е само с покана за хора, които живеят в Ню Йорк. Резултатите от тестовия режим ще покажат дали социалната платформа на Google ще стане публична. Shoelace има поразително сходство с Schemer, друго експериментално приложение за организиране на събития от Google, което бе инициирано през 2011 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във