Банкеръ Daily

Пари и пазари

Google представя своя 5G смартфон през следващата седмица

Технологичният гигант Google ще представи своя нов 5G смартфон на 15-и октомври. На събитието ще бъдат представени и два нови смартфона от серията и Pixel4. Така Google ще се превърне в първата базирана в САЩ компания с 5G технология, изпреварвайки по този начин Apple, която възнамерява да пусне своя 5G iPhone чак през следващата година, съобщи Nikkei.

Базираната в Силиконовата долина технологична компания продължава своята посока към разработване на хардуер, след като вече тръгна тестовото производство на 5G смартфони. Заедно с изброените мобилни телефони, Google ще представи и свои нови модели смарт часовник и лаптоп.

През септември китайската компания Huawei представи за пръв път свой флагман без приложения на Google. Новите Mate 30 и Mate 30 Pro вместо това са с операционната система Android Open Source Project (AOSP).

Това означава, че устройствата няма да имат заредени по подразбиране популярни приложения като Chrome, YouTube, Maps и други, както и достъп до магазина за приложения Google Play Store.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във