Банкеръ Daily

Пари и пазари

Google Maps ще показва колко препълнен е градският транспорт

Нова функция в Google Maps помага на пътуващите да избегнат претоварените автобуси. Услугата вече е достъпна за Android и iOS в 200 градове по целия свят. Последната актуализация на популярното мобилно приложение включва също данни за закъсненията в графика на градския транспорт.

Google Maps информира мобилните потребители колко препълнен е чаканият от тях автобус и дали са налични само места за правостоящи. Новата функция наподобява друга услуга на Google, която бе предназначена да информира колко заети са заведенията, които хората посещават. Компанията сама събира информацията за транспортния трафик като данните се генерират от мненията на други хора, но също и от изчисления на времето, което е необходимо за слизане и качване на пътниците на всяка спирка, съобщи Tech News.

Услугата за натовареността на автобусите Live Traffic Delays вече е достъпна в 200 градове по целия свят като всеки потребител може да провери дали услугата е налична в неговия град след като планира автобусен маршрут през приложението. Към момента актуализираната услуга не е достъпна за нашата страна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във