Банкеръ Daily

Пари и пазари

Глобалните доставки на Skoda намаляха с 4.1%

Ален Фави, член на борда на автомобилния съвет за продажби и маркетинг на Skoda.

Чешкият автомобилен производител Skoda Auto е доставил 88 100 автомобила в световен мащаб през август тази година, което е с 4.1% по-малко в сравнение със същия месец на 2018 година. Според компанията този спад се дължи основно на забавянето на продажбите в Китай, където Skoda е продала 22 100 автомобила миналия месец, равняващи се на понижение с 23.8% спрямо август предходната година.

Автомобилният производител е регистрирал ръст на доставките си в Западна, Централна и Източна Европа, както и в Русия. В Западна Европа компанията отбелязва повишение с 6.7%, докато в Централна и Източна Европа има увеличение на продажбите съответно с 2.4% и 13.9%. В Русия продажбите на Skoda през август са нараснали с 3.9%. Автопроизводителят обяви, че на другите международни пазари, с изключение на Китай, доставките му са се увеличили с 5 на сто при 66 000 доставени автомобила.

"Благодарение на силното търсене на нашите модели автомобили с повишена проходимост Kodiaq и Karoq, през август успяхме да компенсираме ефектите от настоящата пазарна тенденция за спад на най-големия ни пазар, Китай. В следващите месеци очакваме нов тласък на растежа от пускането на Skoda Kamiq, нашият нов градски автомобил с повишена проходимост, насочен към европейските пазари ", отбеляза членът на борда на автомобилния съвет за продажби и маркетинг на Skoda Ален Фави.

Facebook logo
Бъдете с нас и във