Банкеръ Daily

Пари и пазари

Германският Sennheiser отвори завод в Румъния

Германският производител на аудио оборудване Sennheiser откри новия си завод в Брашов, Румъния. Във фабриката ще работят 116 служители върху сглобяването на професионална и на потребителска електроника. Заводът вече е започнал производството на Sennheiser слушалки HD 25 DJ, както и на професионални продукти и на новата серия безжични микрофони XSW-D.

Заедно със съществуващите си фабрики, новата производствена база в Румъния е от ключово значение за стратегията на аудио специалиста да инвестира в силно бъдеще като независима, фамилна компания и ще гарантира, че Sennheiser ще бъде още по-гъвкав спрямо изискванията на пазара, заявиха от компанията. "Много се радвам да бъда част от официалното откриване на новата ни производствена база тук в Брашов. С целия екип, който вече е на разположение, за мен е голямо удоволствие да посрещнем новите си колеги в семейството на Sennheiser. Това е началото на една важна връзка между Sennheiser и Брашов. Вече виждаме ползите от добрата инфраструктура на града и неговите ресурси", отбеляза съпредседателят на Sennheiser Даниел Сенхайсер, цитиран от SeeNews.

Създаването на завода в Брашов е част от стратегията на Sennheiser за специализиране на неговите четири производствени обекта. Продукцията в седалището на Sennheiser в Германия е фокусирана върху продукти за най-високия клас потребителски и професионален аудио пазар. Заводът на компанията в Ирландия е специализиран за акустични датчици, докато безжичните микрофони за американския пазар се произвеждат от фабриката на компанията в САЩ. Дейността на завода в Брашов ще бъде насочена към ръчното сглобяване на професионална и потребителска електроника.

"След успешното поетапно въвеждане на производствена дейност в Брашов е чудесно да видим, че тази база вече е станала жизненоважна част от производствената стратегия на Sennheiser", подчерта генералният директор на завода в Брашов Виолета Балинт. Sennheiser за първи път обяви плановете си да построи в Брашов четвъртия си завод през март миналата година.

Sennheiser е германска частна аудио компания, специализирана в проектирането и производството на широка гама продукти с висока точност, включително микрофони, слушалки, телефонни аксесоари и авиационни слушалки за лични, професионални и бизнес приложения. Тя оперира три фабрики в Германия, Ирландия и САЩ и работи с 20 дъщерни дружества и търговски партньори в повече от 50 страни по света.

Facebook logo
Бъдете с нас и във