Банкеръ Daily

Пари и пазари

Германската VOSS Аutomotive откри официално завода си в Баховица

Владимир Туджаров и Томислав Дончев връчиха на VOSS Аutomotive сертификат за инвеститор клас А.

За последната година в страната ни са открити заводи за над 1 млрд. лв, включвайки към тази стойност и днешната инвестиция на VOSS Automotive България. Това обяви главният секретар на Министерство на икономиката Владимир Туджаров по време на официалната церемония по откриването на производствения център на VOSS Automotive България в ловешкото село Баховица. На събитието присъстваха също и заместник министър-председателят Томислав Дончев, главният изпълнителен директор на VOSS Аutomotive д-р Томас Рьотиг, изпълнителният директор на компанията Ромалд Вайс и вицепрезидентът на VOSS Аutomotive Кай Уве Ото.

По време на церемонията Владимир Туджаров и Томислав Дончев връчиха на VOSS Аutomotive сертификат за инвеститор клас А по Закона за насърчаване на инвестициите. Владимир Туджаров изтъкна, че България се утвърждава като водеща дестинация за привличане на инвестиции в региона, особено в сферата на високотехнологични производства. "Реализацията на проекта на VOSS Automotive България за 15 млн. евро е създала нови 130 висококвалифицирани работни места, а до края на 2020 се очаква те да достигнат 750", подчерта Туджаров.

VOSS Automotive GmbH е част от холдингова корпорация група VOSS, която в базирана във Виперфюрт, Германия. Фирмата има дългосрочни партньорства с компании от автомобилния сектор, сред които BMW, VW, Audi, Ford и много други. Оборотът на VOSS надхвърля 625 млн. евро, а в компанията работят над 6000 служители. В България VOSS ще произвежда компоненти за автомобилната индустрия, фокусирани изключително върху леки автомобили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във