Банкеръ Daily

Пари и пазари

General Motors отчете 36 млрд. долара приходи

General Motors отчете печалби за второто тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите. Въпреки огромния спад на приходите от Китай с 60.3% спрямо същото тримесечие миналата година, автопроизводителят е реализирал на китайския пазар приходи в размер на 235 милиона долара на фона на 12% понижение на продажбите там. Компанията отчете приходи за второто тримесечие на стойност 36,1 милиарда долара.

В Северна Америка General Motors е регистрирал печалба от 3 милиарда долара спрямо 2,7 милиарда долара през същото тримесечие на миналата година. Компанията има нетна печалба от 2,4 милиарда долара за второто тримесечие като най-продавани през периода са били по-скъпите модели спортни комбинирани превозни средства и пикапи.

"Резултатите ни демонстрират силата на печалбата на нашия франчайз за камиони, създавайки предпоставка за още по-високи резултати. Ще продължим да оперираме бизнеса си с визията, необходима за постигане на по-силно бъдеще за нашите служители, клиенти и акционери", заяви изпълнителният директор на General Motors Мери Бара.

Общите продажби на производителя през второто тримесечие са намалели с 1,5% до 746 659 автомобила. Продажбите на кросоувър са се увеличили със 17% спрямо предходната година, докато глобалните продажби на General Motors са намалели с 6% до 1,94 милиона автомобила, поради техния спад в Северна Америка и Азиатско-Тихоокеанския регион, Близкия изток и Африка.

САЩ са най-печелившия пазар на General Motors, където клиентите са заплатили средно 41 461 долара за автомобил на марката през тримесечието. Леките камиони са представлявали 83,1% от продажбите на компанията през тримесечието, а продажбите на пикапи са се увеличили с 8,5%, съобщава CNBC. Наскоро компанията съкрати над 14 000 работни места във фабрики в САЩ, фокусирайки вниманието си към автономното шофиране и електрифицираните превозни средства като Chevy Bolt EV.

Facebook logo
Бъдете с нас и във