Банкеръ Daily

Пари и пазари

General Electric ще съкрати 1000 работни места във Франция

General Electric ще съкрати около 1000 работни места във Франция, съобщи Ройтерс, позовавайки се на анонимен източник. Тези действия на компанията е възможно да доведат до разногласия с френските власти, които многократно я призоваваха да не прави подобни съкращения.

По информация на агенцията планираното намаляване на работните места на General Electric ще се случи основно в Белфорт, в Източна Франция, въпреки молбата по-рано през този месец от страна на френския финансов министър Бруно льо Мер към компанията да не предприема тези действия.

През април General Electric, отчитайки финансовите резултати за първото тримесечие, отбеляза, че е реализирала повече печалби и по-малки загуби, отколкото е прогнозирала и все пак очакванията са тази година паричният поток на компанията да бъде отрицателен.

Водещата американска индустриална корпорация продължава да изпитва сериозни проблеми, кулминацията, на които бе през 2018 г. с изключването на General Electric от Dow Jones Industrial Average. За предходната година дружеството съкрати общо около 30000 работни места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във