Банкеръ Daily

Пари и пазари

Футболен клуб "Пирин" вече е собственост на "Емирейтс Уелт"

Футболният клуб Пирин Благоевград има нов собственик -  фондът "Емирейтс Уелт". С решение на Общинския съвет в Благоевград  на редовната за юли сесия, 75% от ОФК Пирин вече са на на фонда, 25% остава общинското участие, съобщи Gong.bg.

Занапред парите от общинския бюджет за Пирин ще се използват само за детско-юношестката школа. От своя страна представителят на "Емирейтс Уелт" Ива Уорън гарантира, че веднага в касата на клуба ще постъпи цялата сума от бизнес плана за първата година.

През юни световноизвестният инвестиционен посредник "Eмирейтс Уелт" и футболният клуб подписаха контракт за реклама. Договорът е с едногодишен срок. Водеща фигура в състоялото се партньорство е Ива Уорън, която е родена в Благоевград, наследствен привърженик на "орлетата", дъщеря на бившия състезател на Пирин Димитър Дацев. 

Още преди две седмици официално бе  входиран в деловодството на Община Благоевград бизнес план за развитието, бюджетирането и структурата на управление на ОФК Пирин ЕООД Благоевград. В него са описани детайлно принципите на бъдещата съвместна дейност, бюджетите за следващите 5, 7 и 10 години, както и целите, които клубът ще си постави.

Планът бе изработен съвместно ръководството на ОФК Пирин ЕООД Благоевград, както и представителят на „Емирейтс Уелт“  Ива Уорън. Инвестиционните намерения на фирмата- спонсор са отлични и предвещават едно добро, стабилно и успешно бъдеще за футбола в Благоевград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във