Банкеръ Daily

Пари и пазари

Ford съкращава 12 000 работни места в Европа до края на 2020 година

Ford обяви, че ще съкрати 12 000 работни места в Европа до края на следващата година. С тези действия компанията ще се опита да излезе на печалба, предаде Ройтерс. Европейските производители на автомобили намаляват фиксираните си разходи, поради нарастващата необходимост от мащабни инвестиции в електрически, хибридни и автономни превозни средства и към модернизация на стандартните двигатели, за да отговарят на новите правила за по-чист въздух.

Автомобилният гигант Ford обяви, че е преустановил производството си в три завода в Русия, затваря заводи във Франция и Уелс и е прекъснал работата на смени в заводите във Валенсия, Испания и Саарлуис, Германия като част от план за преструктуриране. Приблизително 12 000 работни места ще бъдат съкратени в съоръженията собственост на Ford и в консолидирани съвместни предприятия в Европа до края на 2020 г., главно чрез доброволни програми за освобождаване от длъжност, съобщиха от компанията.

Ford има 51 000 служители в Европа. През януари автомобилната компания обяви обширно преструктуриране на бизнес плана си, което включва перспектива за затваряне на заводи и прекратяване на губещи линии на превозни средства, за да постигне 6% оперативен марж в Европа.

По данни на европейската асоциация на производителите на автомобили, търсенето на автомобили в Европа като цяло намалява. Прогнозите са европейските регистрации на леки автомобили да се свият с 1% през 2019 г. до стойност 15 милиона автомобила.

Facebook logo
Бъдете с нас и във