Банкеръ Daily

Пари и пазари

Ford ще съкрати 7000 работни места

Автомобилната компания Ford обяви, че ще съкрати 7000 работни места в световен мащаб до края на август, за да спести разходи, съобщи CNN. Планът ще намали работната сила на компанията с 10% и ще бъде осъществен чрез доброволни и принудителни съкращения.

Приблизително 2400 от съкращенията ще бъдат в Северна Америка. Посредством тези действия, автомобилната компания ще спести приблизително 600 млн. долара годишно. Главният директор на Ford Джим Хакет е изпратил на служителите си съобщение, в което се посочва, че съкращенията са част от усилията за изравняване на управленската структура на компанията и намаляване на бюрокрацията, както и за намаляване на разходите.

Ford се ангажира миналата година да похарчи 11 милиарда долара за преструктуриране на бизнеса си, надявайки се да увеличи продажбите в чужбина и да модернизира автомобилния си парк, като се фокусира повече върху електрическите и автономните технологии за шофиране. Компанията е вторият голям автомобилен производител в САЩ, след General Motors, който обяви съкращения. През ноември General Motors закри около 8000 работни места, т.е. 15% от служителите си, като същевременно затвори пет фабрики в Северна Америка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във