Банкеръ Daily

Пари и пазари

Ford се фокусира върху автономните автомобили

Председателят на Ford Motor Бил Форд отхвърли твърденията, че американският автомобилен производител изостава от своите конкуренти по отношение на програмата си за автономно шофиране.

"Не съм съгласен. Нашата система за самостоятелно управление "Арго" е изключително конкурентна. От гледна точка на технологията, ние сме точно там, където трябва. Предлагаме най-доброто от гледна точка на времето за развитие, но искаме да се погрижим добре преди да пуснем хората в тези превозни средства," заяви Бил Форд на конференция за авто-технологии в Тел Авив по повод загубата на компанията на пазарен дял. Той подчерта, че времето за пускане на пазара на автономни автомобили е неясно като се има предвид, че трябва да се решат въпроси по осигуряване на безопасността.

"Имаме работа с живота на хората. Трябва да сме абсолютно сигурни, че те са готови за премиера и отговарят на всички условия за безопасност," коментира Бил Форд по време на конференцията EcoMotion.

Автомобилният производител работи с няколко израелски фирми по разработването на самоуправляваща се технология, сред които е и Intel Unit Mobileye. Бил Форд заяви пред Ройтерс, че автомобилите задвижвани със собствено самоуправление ще доведат до покачване на доверието на клиентите към компанията.

След като през 2017 г. Ford Motor закупи стартъпа Argo AI, компанията се стреми да предоставя автономни услуги на множество партньори, които да ги предлагат на своите клиенти под техните собствени търговски марки. С нарастващите разходи за развитие на автономните автомобили през последните години, редица производители на автомобили бяха принудени да започнат да търсят външни инвеститори и да се обединяват в групи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във