Банкеръ Daily

Пари и пазари

Ford планира да сключи нова сделка с Mahindra

Ford Motor Co сключва сделка с Mahindra & Mahindra, за да сформира нова съвместна компания в Индия, съобщи Ройтерс. Това действие е показателно, че американският автомобилен производител ще прекрати независимите си операции в страната.

Според условията на договора, Ford ще сформира ново звено в Индия, в което ще притежава дял от 49%, докато индийската Mahindra ще притежава 51%. Индийското звено на автомобилния производител на САЩ ще прехвърли по-голямата част от сегашния си автомобилен бизнес към новосъздаденото предприятие, включително активи и служители.

Ford заяви, че не коментира спекулациите, но отбеляза, че и двете компании продължават да работят заедно за разработване на пътища за стратегическо сътрудничество, които им помагат да постигнат търговска, производствена и бизнес ефективност. От Mahindra също отказаха коментар, но заявиха, че работят съвместно в определени области с Ford след споразумение за партньорство през 2017 г. и ще обявят допълнителни окончателни споразумения, докато напредват по някои от другите области".

В момента Ford произвежда и продава своите автомобили в Индия чрез притежаваното си дъщерно дружество. През 2017 г. компанията също така формира стратегически съюз с Mahindra, съвместно с който планира да построи нови автомобили, сред които спортни автомобили и електрически.

Mahindra & Mahindra Limited е индийска многонационална корпорация за производство на автомобили. Компанията е един от най-големите производители на коли по производство в Индия и най-големият производител на трактори в света.

Facebook logo
Бъдете с нас и във