Банкеръ Daily

Пари и пазари

Фондът "Ейч Ар Кепитъл" записа нови акции в ebag на стойност 250 000 евро

Инвестиционният фонд „Ейч Ар Кепитъл” АД инвестира 250 хил. евро в eBag.bg след като записа нови 730 броя обикновени налични, поименни акции от увеличението на капитала на „Кънвиниънс” АД. По този начин, компанията вече притежава 19.171% от капитала.
Целият рунд на тази инвестиция е с емисионна стойност 1 000 012.40 евро, като водещ инвеститор в записа на новите акции бе чешкият онлайн търговец на хранителни стоки Rohlik.cz.
През миналата година eBag постигна оборот от 36.5 млн. лв., което представлява увеличение от 50% спрямо 2020-а, който от своя страна надгражда ръста от 231%, спрямо 2019-а.
След рекордното четвърто тримесечие през миналата година с ръст от 60% спрямо третата четвърт, в началото на тази година eBag продължава да повишава резултатите си. Между януари и март се отчита най-доброто тримесечие за историята на компанията с ръст от 20% (спрямо същия период на миналата година), като за този период са доставени над 152 хил. поръчки. Междувременно ebag.bg извърши и своята поръчка номер 1 000 000 у нас.
Средствата на HR Capital, използвани за записване на новите акции, са получени от инвестиционната кампания по договор за паричен заем със заемодател - свързаното лице „Цитадела” ЕООД. Заемът е в размер на 800 000 лв. и е за срок от една година при годишна лихва в размер на 4 на сто. Заемът е предоставен за придобиване на нови инвестиции от страна на HR Capital.
През 2022 г. HR Capital спазва стриктно публично обявената си инвестиционната си политика - участие в иновативни технологични компании, както и увеличаване на дела си в най-успешните инвестиции до момента.
Освен новите акции в ebag, в последните месеци компанията инвестира и в OhmniLabs - американска компания, работеща в областта на изкуствения интелект и роботиката, в The Recursive - онлайн медията, промотираща иновативните технологии и стартиращи екосистеми в Югоизточна Европа, в Releva - българската платформа за растеж на операциите по приходи и анализи в областта на електронната търговията, както и в SmartOcto - базирана в Холандия компания за медийни анализи и иновативна AI система за вземане на решения, която работи с над 250 големи медии и новинарски брандове в над 37 страни на пет континента.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във