Банкеръ Daily

Пари и пазари

Ferrari представи най-мощния модел в историята си

Ferrari обяви първия си хибриден SF90 Stradale автомобил. Наред с турбодвигателя V8, който компанията твърди, че е с най-висока производителност от 8-цилиндровите двигатели в историята й, автомобилът има общо три електродвигателя - един разположен на задната ос и два отпред. Комбинирани, двигателят с вътрешно горене и останалите двигатели, произвеждат 985 конски сили, което позволява на автомобила да ускори от 0–62 мили в час само за 2.5 секунди и да достигне максимална скорост от 211 мили в час.

В изцяло електрическия eDrive режим, максимума на Ferrari е от 15 мили. Автопроизводителят рекламира, че SF90 Stradale може да достигне максимум от около 84 мили в час без двигателя с вътрешно горене. Автомобилът има 16-инчов извит HD екран зад волана, който може да се управлява изцяло с помощта на тъчпада и бутоните на волана. Режимите на SF90 Stradale са четири - изцяло електрическия eDrive, Hybrid, Performance и Qualify и предлагат различен баланс между скорост, батерия и разход на гориво. Ferrari все още не е обявил ценообразуването или очакваната наличност на SF90 Stradale.

Много страни, включително Великобритания и Китай, обявиха планове за забрана на продажбата на бензинови и дизелови автомобили през следващите десетилетия. Но с някои от тези забрани, които правят изключения за хибриди, коли като SF90 Stradale могат да предложат решение да желаещите да закупят традиционен двигател на Ferrari.

Facebook logo
Бъдете с нас и във