Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Фейсбук" създава 500 нови работни места в Лондон

"Фейсбук" ще създаде 500 нови технически работни места в Лондон до края на 2019 г., включително 100 в областта на изкуствения интелект. Новоназначените служители на компанията ще работят основно върху системи за откриване и премахване на злонамерено съдържание, фалшиви акаунти и вредно поведение.

Гигантът на социалните медии заяви, че до края на годината ще наеме повече от 3000 души в столицата в три обекта, сред които е и новия им инженерен център в Сохо, централен Лондон. "Тези стотици нови работни места демонстрират не само нашия ангажимент към Обединеното кралство, но и нашата решимост проактивно да откриваме и премахваме злонамерено съдържание," заяви Никола Менделсон, вицепрезидент на Facebook за Европа, Близкия Изток и Африка. От компанията подчертаха, че Лондон е най-големият инженерен център извън Съединените щати, а до края на годината 1800 души ще бъдат заети в областта на технологиите и инженерството.

Новината за разширяването на дейността на "Фейсбук" в областта на борбата с фалшивите новини идва на фона на резултатите от глобално проучване, които разкриха, че 86% от интернет потребителите признават, че са се подлъгали по фалшиви новини. Анкетираните посочват като основна платформа за поднасянето на подвеждащата информация именно социалната мрежа "Фейсбук". Изследването е проведено от "Ипсос" в 25 държави сред 25 000 интернет потребители. Те нареждат САЩ, Русия и Китай на първо място по разпространяване на фалшиви новини. Резултатите са показателни, че потребителите по света изпитват растящо недоверие към социалните мрежи и притеснения за опазването на личните им данни, използвани от алгоритмите на интернет компаниите.
<!--[if-->
<!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--[if--><!--[endif]--> <!--![endif]--><!--![if-->

Facebook logo
Бъдете с нас и във