Банкеръ Daily

Пари и пазари

Facebook ще открие WhatsApp център за развитие на мобилни плащания в Лондон

Facebook реши да открие център за развитие на WhatsApp мобилни платежни услуги в Лондон, съобщава Financial Times. При въвеждането на платежни услуги WhatsApp, компанията се фокусира предимно върху страни като Великобритания, заради по-голямата популярност на приложението там.

Компанията ще наеме 100 нови софтуерни инженери за създаване на услугата за мобилни плащания WhatsApp, увеличавайки персонала с 25%. Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг наскоро обяви плановете си за въвеждане на нова платежна услуга в няколко страни през тази година като Индия ще бъде първата от тях. Развитието на компанията в сферата на разплащанията, посредством създаването на платформа за плащане в социалната мрежа, би могло да я постави в пряка конкуренция с Venmo на PayPal и множество други приложения за парични преводи.

Facebook купи WhatsApp за 19 млрд. долара през 2014 г. и оттогава търси начини да печели повече приходи от приложението. През последните години компанията се сблъска с голям натиск от страна на регулаторите поради обвинения в уязвимост на социалната мрежа, нарушаване на законите за запазване на данни и конкуренцията. Въпреки това, Facebook остава една от най-популярните социални мрежи в света.

Facebook logo
Бъдете с нас и във