Банкеръ Daily

Пари и пазари

Европейската комисия разслeдва технологичната компания Broadcom

Европейската комисия е започнала официално антимонополно разследване, за да определи дали американската технологична компания Broadcom Inc. ограничава конкуренцията чрез неправомерни практики. По време на разследването европейския антимонополен регулатор ще наложи временни мерки срещу компанията за полупроводникова техника, за да избегне елиминиране или маргинализация на конкурентите преди края на самото производство.

"Подозираме, че Broadcom Inc., основен доставчик на компоненти за телевизионни сет топ бокс устройства и модеми, е въвелa договорни ограничения, за да изключи конкурентите си от този пазар," отбеляза европейският комисар Маргрете Вестагер, отговаряща за политиката в областта на конкуренцията. Тя поясни, че това ще попречи на клиентите на Broadcom и на крайните потребители да се възползват от предимствата на избора и иновации.

"Също така възнамеряваме да наредим на Broadcom да спре това свое поведението по време на нашето разследване, за да се избегне всякакъв риск от сериозна и непоправима вреда за конкуренцията ”, подчерта еврокомисарят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във