Банкеръ Daily

Пари и пазари

Енергийна платформа с изкуствен интелект влиза на европейския пазар

Базираната в Хюстън цифрова енергийна компания Innowatts обяви, че навлиза на европейския и британския пазар. Първият етап в Европа от внедряването на новата платформа на лидера в областта на енергийните анализи на базата на решения с изкуствен интелект ще обхване Великобритания, Испания и скандинавските страни.

Облачната платформа eUtility, разработена във формат софтуер като услуга, е предназначена да анализира данните за електромера на ниво индивидуален потребител. Получените данни ще се използват за разработването на индивидуални планове за потребление и за оптимизирането на цените и продуктовите решения въз основа на персоналните нужди на клиента.

Innowatts притежава най-голямата в света база данни за потреблението на енергия. Компанията преразглежда показанията на повече от 21 милиона брояча в световен мащаб, обобщавайки информацията, получена в единната система за анализ и моделиране на базата на алгоритми за машинно обучение.

"Бързото разширяване на внедряването на интелигентни измервателни уреди и технологията на интернет на нещата в Европа създаде много нови данни за потреблението на енергия на потребителите. Innowatts eUtility е създаден, за да помогне на енергийните компании да използват техните данни и да ги превърнат в разумен интелект", заяви Дейв Бъни, генерален мениджър на Innowatts за Европа. Очакванията на компанията са след въвеждането на новата платформа, доставчиците на електроенергия в Европа да могат да оптимизират ценообразуването и да намалят разходите за енергийни доставки и управление на риска чрез интегрирането на разпределените енергийни ресурси към крайния потребител.

Facebook logo
Бъдете с нас и във