Банкеръ Weekly

Пари и пазари

ЕМИСИИ И ЕМИТЕНТИ БР. 41

Членовете на ДКЦК одобриха проспекта за вторично публично предлагане на книжа от фирмата за дистрибуция на горива Петрол АД. От регистъра на публичните дружества пък бе отписано дружеството Капитан Войновски - с. Черни Вит. Комисията внесе в Министерството на финансите проектонаредбата за реда за вписване и отписване на емитенти от нейните регистри. Предстои документът да бъде обсъден от правителството.

Представители на всички водещи посредници ще се явят на изпита за лицензиране на инвестиционни консултанти, който ще проведе ДКЦК на 28 октомври. Сред кандидатите са дори шефове на някои от финансовите къщи. Причината за този наплив е изискването от 1 януари 2002 г. всеки посредник да има сред персонала си такъв консултант. В противен случай той няма да може да управлява портфейли на клиентите си без тяхното изрично нареждане за всяка отделна сделка.

Инвестиционният посредник Булброкърс е новият собственик на 52 016 акции, или 10.87% от капитала на столичния Шератон, обяви Централният депозитар. Албена инвест холдинг продаде дела си преди седмица на блоковия сегмент на фондовата борса на цена от 30 лв. за бройка. За в. БАНКЕРЪ брокерът на Булброкърс Радослав Рачев заяви, че посредникът не е придобил книжата за собствена сметка, а като попечител на свой клиент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във