Банкеръ Weekly

Пари и пазари

ЕМИСИИ И ЕМИТЕНТИ БР. 31

Общото събрание на акционерите на Индустриален холдинг България гласува за увеличението на капитала на бившия приватизационен фонд от 17.5 млн. на 32.497 млн. лева. Емисионната стойност на новите книжа ще бъде равна на номинала от 1 лев. Това означава, че за всяка своя книга акционерите на холдинга ще могат да запишат допълнително по 0.875 нови.

Агенцията за приватизация избра Бългериан технолоджис за купувач на 75% от капитала на София филм ЕАД. Договорът за продажба трябва да бъде сключен в срок до 31 август тази година. Предложената от бъдещия собственик на държавните столични кина цена за пакета е 4.712 млн. лева. Цялата сума ще бъде платена изцяло в брой. Освен това Бългериан технолоджис се ангажира да инвестира в София филм ЕАД 6 млн. лв. през следващите пет години.

На редовното си заседание в сряда, 1 август, членовете на Държавната комисия по ценните книжа одобриха образец на заявление за допускането до изпит за извършване на дейност като брокер и инвестиционен консултант. Изпитите ще се състоят съответно на 27 и 28 октомври тази година. Кандидатите трябва да подадат заявленията си най-късно до 28 септември.

Търговски център Тракия подписа договор с Агенцията за приватизация за раздържавяването на 79% от дяловете на Стоков базар Илиянци ЕООД. Пловдивската фирма ще плати за обекта 42 млн. лв., от които 90% в компенсаторни записи, а останалите - в брой. АП продаде и 75% от капитала на софийската фирма за строеж на съобщителни съоръжения Телекомплект ЕАД. Купувач на това дружество е работническо-мениджърското дружество Телекомплект РМД.

Труд и капитал холдинг е закупил на 18 юли 50.06% от капитала на софийското предприятие Програмни продукти и системи, съобщи в бюлетина си фондовата борса. Така делът на бившия приватизационен фонд в дружеството вече е 96.02 процента. В същото време стана ясно, че Холдинг Света София е прехвърлил мажоритарния си пакет в друго столично предприятие - Пещоремонт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във