Банкеръ Weekly

Пари и пазари

ЕМИСИИ И ЕМИТЕНТИ БР. 3

Държавната комисия по ценните книжа (ДКЦК) остана без ръководство за втора поредна седмица. Правителството все още мъдрува върху състава на седемчленния орган, надзираващ капиталовия пазар у нас. Все пак през седмицата председателят на комисията Радослав Цончев беше забелязан да отива на работа в сградата на столичната улица Врабча. Средите, свързани с комисията, тълкуват дали членовете не продължават да изпълняват функциите си. Заседание на ДКЦК през седмицата също нямаше.

Благоевград-БТ ще емитира облигационен заем за 20-30 млн. лв., съобщи изпълнителният директор на дружеството Димитър Димитров. През 2000 г. компанията е продала цигари за 201 млн. лева. Сред по-известните марки, произвеждани в Благоевград, са Виктори и GD.

На 18 януари започна подписката за близо шесткратното увеличение на капитала на столичния фармацевтичен завод Софарма. Първият й етап ще продължи до 16 февруари. Дотогава всеки акционер на компанията ще може да закупи по 5.36458 книжа за всяка, притежавана от него към 8 януари акция. Емисионната стойност на една книга от новата емисия е 1 лев. Софийската фирма Елфарма държи 67% от капитала на фармацевтичния завод.

Акционерите на ваканционното селище Дюни ще купуват книжа от увеличението на капитала на курорта от 2 февруари. Парите ще се внасят по сметка на дружеството в бургаския клон на Международната банка за търговия и развитие. Петдесет и един процента от Дюни са собственост на американската офшорка Джованда интернешънъл от структурата на Ладимекс холдинг.

Facebook logo
Бъдете с нас и във