Банкеръ Weekly

Пари и пазари

ЕМИСИИ И ЕМИТЕНТИ БР. 23

Арбитражният съд към Българската търговско-промишлена палата пак отложи решението си по жалбата на ирландската фирма Ферон инвестмънт срещу проведения миналата есен търг за продажбата на линията Даниели. Тя е обособена част от пернишкия металургичен завод Камет ЕАД. Магистратите дадоха седем дни на ирландската компания да представи и аргументира претенциите си. Същия срок ще даде и на Камет ЕАД. Търгът отпреди шест месеца бе спечелен от регистрираната във Финландия фирма Хансатико. Нейни представители прогнозираха, че делото няма да бъде решено до края на юни.

Агенцията за приватизация определи начална тръжна цена от 7.5 млн. лв. за недовършения Редакционен корпус, който е обособена част от ИПК Родина. Предстои да бъде публикувана обява за това в Държавен вестник, а срокът на поредното подаване на предложенията на участниците в аукциона ще бъде 30 дни след обнародването. Предишният търг за редакционния корпус бе планиран през миналата седмица, но кандидати не се явиха. Тогава минималната цена бе 7 млн. лева.

Димитровградският торов завод Неохим реализира печалба от 10.2 млн. лв. за първите четири месеца от годината, съобщиха мениджърите му. Очакванията им обаче са положителният резултат да намалее през лятото, когато по традиция се правят ремонтни работи.

На редовното си заседание в сряда членовете на Държавната комисия по ценните книжа (ДКЦК) одобриха общите условия, приложими към договорите с клиенти на ОББ и инвестиционните посредници Източни финанси и Ивис.

Агенцията за приватизация избра М-Б-94 за купувач на 75% от капитала на Илинденци мрамор. Другите кандидати за предприятието за добив и обработка на мрамор бяха Илинденци-мрамор РМ и софийският Минстрой холдинг. Договорът за продажба трябва да бъде подписан до 19 юни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във