Банкеръ Weekly

Пари и пазари

ЕМИСИИ И ЕМИТЕНТИ БР. 20

От петък (18 май) започват всекидневни 10-часови заседания на членовете на Държавната комисия по ценните книжа (ДКЦК), съобщи нейният председател Любомир Велков. Все още сме външни хора за комисията, така че трябва да положим максимални усилия, за да влезем в крак с работата, колкото се може по-бързо, заяви още Велков за в. БАНКЕРЪ.

С 31% са увеличени продажбите на фармацевтичния завод Софарма за първите три месеца на 2001 г. в сравнение със същия период на миналата, заяви за в. БАНКЕРЪ изпълнителният му директор Огнян Донев. Изнесени са с 15-20% повече лекарства. До 1 април столичната фармация е инвестирала в обновяване на мощностите си около 2.5 млн. щ. долара. Очакванията на мениджърите на завода са до края на годината тази сума да нарасне двойно.

В Държавен вестник бе обнародвано решението на Агенцията за приватизация за започване на процедура по продажба на 57% от капитала на козметичния завод Ален мак. Срокът за подаване на оферти за покупката на дружеството е 29 юни. Десет дни по-рано пък е крайната дата за придобиване на информационни меморандуми за запознаване със състоянието на пловдивското предприятие.

Министерството на икономиката одобри ликвидационната оценка на завода за производство на автобуси Чавдар ЕАД - Ботевград. Според нея активите на дружеството са оценени за 20.83 млн. лева. Тепърва предстои да бъдат изготвени информационните меморандуми за продажбата на обособените части на завода, както и условията и редът за провеждане на търговете.

Facebook logo
Бъдете с нас и във