Банкеръ Weekly

Пари и пазари

ЕМИСИИ И ЕМИТЕНТИ БР. 14

Агенцията за приватизация обяви конкурс за избор на инвестиционен посредник за борсовата продажба на миноритарни пакети от 11 дружества. Става въпрос за Петрол, Биовет, Дюни, Гранд хотел-Варна, Тежко машиностроене - Радомир, Рила-Боровец, Дружба - Пловдив, Ривиера, Каучук - Пазарджик, Калиакра - Добрич, и Родина турист - София. Брокерските къщи трябва да представят офертите си най-късно до 12 април. Спечелилите посредници пък трябва да продадат държавните акции до 1 юни.

Станаха известни резултатите от 16-я търг на масовата приватизация. Най-висока се оказа среднопретеглената цена за една акция от софийското дружество Лесоимпекс - 520.78 лева. Книжа от пивоварната Загорка вървят по 36.70 лева. Акциите на русенския производител на бои Оргахим струват 61.15 лв., а на поморийската винарна Черноморско злато - 3.75 лева.

Изпълнителният съвет на Агенцията за приватизация откри процедура за продажбата на незавършения Редакционен корпус в ИПК Родина. Победителят в търга с явно наддаване ще получи и право да строи на територията на обекта. Определената начална цена за аукциона е 7 млн. лв., а депозитът за участие е 10% от тази сума. Датата на търга ще се уточни допълнително.

Facebook logo
Бъдете с нас и във