Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Елхим-Искра" с по-високи продажби от прогнозните

Компанията, която произвежда стартерни акумулатори, тягови батерии и стационари батерии „Елхим - Искра“ АД, отчете по-високи продажби в сравнение с прогнозата си за август. Предприятието в Пазарджик обяви приходи в размер на 3.75 млн. лева. А с натрупване от началото на годината те са на обща стойност от 30.31 млн. лева. Очакванията бяха за 3.60 млн. лева. 

"Елхим-Искра" завърши осмият месец с печалба, която е в размер на 135 хил. лева. Но в периода между януари и август фирмата обаче е на брутна загуба от 394 хил. лева. Отражение върху дейността на фирмата продължава да оказва рязкото повишение на разходите заради цените на тока и суровините. 

Прогнозата на мениджърите на компанията за приходите от продажби за септември е за парични постъпления от 3.30 млн. лева.

„Елхим – Искра“ продава своята продукция както на българския, така и на международните пазари. Основните парньори на компанията са в Италия, Франция, Испания, Русия и други страни.

Основни акционери в дружеството са: "Стара планина холд" АД с дял от 51.40% и CPM-Plastic Machinery LTD -  с 16.55% от капитала. Свободно търгувани са 26.36% от книжата с право на глас.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във