Банкеръ Daily

Пари и пазари

Екипът на Centroida се присъединява към ScaleFocus

Екипът на Centroida става част от ScaleFocus. Снимка: ScaleFocus

Екипът на българския стартъп Centroida, специализиран в блокчейн, облачни технологии, изкуствен интелект и машинно обучение, се присъединява към компанията за технологични услуги, софтуерно инженерство и дигитална трансформация ScaleFocus.

ScaleFocus прогнозира ръст в сферата на изкуствения интелект и машинното обучение в рамките на 2-3 години. В тази връзка от компанията откриват в лицето на Centroida опит, който ще им бъде полезен за реализацията на поставените цели в тази област, информира TechNews. ScaleFocus ще приложи на практика уменията на Centroida в областта на лицевото разпознаване, автоматизацията, роботизацията и науката за данни, подчерта изпълнителният директор на компанията Пламен Цеков.

„Вече имаме множество проекти за компютърно зрение и автоматизация в сферите на сигурността и маркетинга и вярваме, че от тази наша експертиза ще има огромни ползи“, коментира сделката Ангел Келчев, изпълнителен директор на Centroida. В края на миналата година ScaleFocus придоби българската компания Upnetix, една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху дигитална трансформация и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения. 

ScaleFocus е българска компания, лидер в областта на софтуерното инженерство и IT консултирането, която предоставя услуги на водещи корпорации и малки стартиращи предприятия. Компанията е партньор на едни от най-добрите доставчици на облачни услуги в света като Microsoft, Amazon, Google, SAP, Oracle и Alibaba Cloud. Centroida е български стартъп, създаден през 2016 г., който през 2018 г. спечели отличието „Технологичен стартъп на годината“ от Global Tech Summit.

Facebook logo
Бъдете с нас и във