Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Ейч Ар Кепитъл" излезе на пазара за растеж Beam на фондовата борса

Първичното публично предлагане на HR Capital мина с огромен успех, като инвестиционната компания набра близо 1.5 милиона лева на пазара на растеж на "Българска фондова борса" (БФБ) - BEAM. Почти 11 пъти бяха презаписани акциите й по време на аукциона днес. Една акция на "Ейч Ар Кепитъл" струва 4.48 лв., а мениджър на предлагането е "Карол" АД.
Поради огромния интерес, HR Capital ще пусне допълнително книжа на стойност около 1 милион лева на аукцион на 17 декември.
„Инвеститорите подкрепиха HR Capital и чрез нея лидерите на дигиталното бъдеще на България. Пазар beam се утвърждава като катализатор на динамично развиващите се български компании.”, коментира Маню Моравенов, изпълнителен директор на „БФБ-София“.
Фондовата борса допусна до търговия временна емисия акции, издадена от HR Capital, с цел осъществяване на първично публично предлагане на 330 000 броя акции днес и още 220 000 дяла в петък.

"Ейч Ар Кепитъл" е инвестиционна компания, основана от Христо Христов - предприемач, инвеститор и изпълнителен директор на Дарик радио, и Радослав Радев. Дружеството залага на успеха на дигиталната трансформация и дигиталната икономика - български компании и фондове, които създават иновация, технологии и създават визията за едно по-добро бъдеще. За последните четири години HR Capital е постигнал над 3.5 пъти увеличение на инвестирания капитал.

HR Capital инвестира преди всичко в онлайн бизнеси, които са в състояние да скалират своята дейност в изключително бързо темпо благодарение на възможностите, които предоставят информационните технологии. Освен с инвестиции, компанията помага и в развитието на компаниите да достигнат до големи аудитории, с маркетинга и продажбите на техните продукти и услуги, благодарение на силното й медийно присъствие на пазара.

Средствата, акумулирани по време на планираното IPO се планира да бъдат използвани за последващи инвестиции в компаниите от портфолиото, в най-добрите иновативни компании, които екипът на компанията следи, и в утвърдени фондове, с които ще се улесни достъпът на инвеститорите до световни иновативни компании „еднорози“.

Това е #2 успешно IPO на инвестиционна компания след ImPulse I и #7 поредно на пазара beam за тази година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във