Банкеръ Daily

Пари и пазари

„Ейч Ар Кепитъл“ инвестира в платформа за анализи в областта на е-търговията

Инвестиционната компания HR Capital вложи 120 000 евро в българската платформа за растеж на операциите по приходи (RevOps) и анализи в областта на електронната търговия - Releva, съобщиха от дружеството.

Инвестиционният рунд се водеше от фонда New Vision 3 (NV3), като в него се включиха още „Верто Инвест“ и няколко частни инвеститори. Привлечените средства ще бъдат използвани за увеличаване на оперативния потенциал и реализиране на глобалната стратегия на Releva.
Иновацията на тази компания е базирана на изкуствен интелект, който в реално време може да предскаже следващата покупка на клиент и автоматично да изпрати високоперсонализирани съобщения. Основният клиент на компанията са eCommerce компании, които могат да използват технологията, за да скалират растежа и бизнеса си.
Според данни на компанията, размерът и потенциалите на пазара на електронна търговия, който Releva насочва, възлизат на близо 4.9 трилиона долара (за 2021 г.). Очаква тази цифра да нарасне с 50% през следващите четири години, достигайки около 7.4 трилиона долара до 2025 година.

„Ейч Ар Кепитъл“ е инвестиционна компания, част от чийто портфейл са онлайн търговецът на храни eBag, производителят на биометрични системи за сигурност BIODIT, платформите за телемедицина и записване на часове за прегледи SuperDoc&Healee, медийната група Agrigate Media, фондът Endeavor Catalyst, фондът Eleven 2.0, както и Eleven 3.0.
Припомняме, че на 18 януари започна търговията с акции на „Ейч Ар Кепитъл“ АД на пазар beam след успеха на първичното публично предлагане (IPO), в което компанията набра 1 478 400 лева при почти 11 пъти презаписване на емисията. Размерът на емисията  е 3 037 733 лева, разпределен в същия брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. „Ейч Ар Кепитъл“ планира да инвестира набраните средства в онлайн бизнеси, които се развиват с бързо темпо чрез възможностите, които предоставят информационните технологии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във