Банкеръ Daily

Пари и пазари

„Ейч Ар Кепитъл“ инвестира в американска фирма от областта на изкуствения интелект

„Ейч Ар Кепитъл“ с нова инвестиция - в американска компания, работеща в областта на изкуствения интелект и роботиката, съобщиха от дружеството.
OhmniLabs™ Inc е базирана в Силициевата долина, а дейността й е фокусирана върху предоставянето на решения за роботика, ориентирани към търсенето на бизнеса.
Американската компания е основана през 2015 г. от експертите по роботика Джаред Го, Тингси Тан и серийния предприемач Тук Ву, завършили университета Карнеги Мелън и Станфордския университет. OhmniLabs е специализирано в ултра-ефективното развитие и производствени процеси, както и иновацията с несравнима скорост, цена и марж в сравнение с други компании за роботика.
Флагман продуктът на компанията е Ohmni® Robot - telepresence робот, спечелил награди, който транформира начините по които хората се свързват от техните домове, бизнеси, класни стаи и дори болнични заведения.
"Ейч Ар Кепитъл" е инвестиционна компания, основана от Христо Христов - предприемач, инвеститор и изпълнителен директор на Дарик радио, и Радослав Радев. Дружеството залага на успеха на дигиталната трансформация и дигиталната икономика - български компании и фондове, които създават иновация, технологии и създават визията за едно по-добро бъдеще. За последните четири години HR Capital е постигнал над 3.5 пъти увеличение на инвестирания капитал.

HR Capital инвестира преди всичко в онлайн бизнеси, които са в състояние да развият своята дейност благодарение на възможностите, които предоставят информационните технологии. Освен с инвестиции, дружеството помага и в развитието на компаниите да достигнат до големи аудитории, с маркетинга и продажбите на техните продукти и услуги, благодарение на силното й медийно присъствие на пазара.

Средствата, акумулирани по време на проведеното IPO през миналата година се планира да бъдат използвани за последващи инвестиции в компаниите от портфолиото, в иновативни компании, които екипът на „Ейч Ар Кепитъл“ следи, и в утвърдени фондове, с които ще се улесни достъпът на инвеститорите до световни иновативни компании „еднорози“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във