Банкеръ Daily

Заради COVID-19:

Драстичен ръст на посещенията в социалните мрежи

"Фейсбук" отчита драстичен ръст на потреблението в своите платформи, в страните, където хората са подложени на сериозни ограничения заради разпространението на коронавируса. Много от тях разчитат на социалната мрежа, за да поддържат конактите си, съобщава Би Би Си. 

В Италия, където се прилагат едни от най-строгите мерки, компанията отбелязва най-голям ръст. През последния месец конферентните разговори са се увеличили с над 1000%.

От "Фейсбук"  съобщават, че общият трафик на съобщенията във всичките платформи се е увеличил средно с 50% в най-силно засегнатите от коронавируса страни.

Гигантът притежава "Инстаграм", както и популярното приложение за съобщения "Уатсап". Въпреки това компанията обяви, че по-голямата посещаемост няма да я предпази от очакваните спадове в дигиталната реклама в целия свят. "Не печелим много от услугите, към които виждаме засилен интерес", съобщават от "Фейсбук".

Наред с огромното увеличение на времето при груповите разговори между трима или повече потребители, в Италия се наблюдава и 70% увеличение на времето, прекарано в приложенията, притежавани от "Фейсбук".

"Поддържането на стабилна връзка по време на тези пикове в използването на платформите е по-предизвикателно от обичайното, защото към момента повечето от нашите служители работят от вкъщи", коментират вицепрезидентите на компанията Алекс Шулц и Джей Парих.

Facebook logo
Бъдете с нас и във