Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Дойче телеком" затваря редица магазини и съкращава около 1200 работни места

"Дойче телеком" ще съкрати значителен брой работни места и ще затвори няколко десетки магазина като част от преструктурирането си, съобщи немското издание Handelsblatt, цитирайки източници, запознати с въпроса. Вестникът посочва, че германският телекомуникационен оператор съкращава около 1 200 от 4 500 позиции и затваря около 40 от 500-те си магазина, тъй като клиентите все повече се обръщат към цифровите услуги.

Източниците добавиха, че компанията иска да изясни окончателните подробности и графика на подобни съкращения в преговори с работния съвет, като самите преговори трябва да започнат в близко бъдеще. Компанията не коментира въпроса, но отбеляза, че "честотата на клиентите в търговията на дребно" намалява, докато онлайн бизнеса й започва да се увеличава.

"Дойче телеком" съобщи през май, че приходите на компанията за първото тримесечие на тази година са били с почти 9% по-високи от тези през същото тримесечие на миналата година и че печалбата му преди лихвите, данъците, обезценката и амортизацията скочи с 22,6%. Нетната печалба обаче спадна с 9.3%, а нетният дълг се увеличи с 42.5%.

Facebook logo
Бъдете с нас и във