Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Дженерал мотърс" отново започва да изплаща дивиденти на акционерите си

Американската автомобилна корпорация "Дженерал мотърс" (General Motors) планира отново да започне да изплаща дивиденти на своите акционери всяко тримесечие. Тази практика беше преустановена по време на пандемията от Ковид-19, когато компанията беше принудена да спре работата в заводите си, предаде Асошиейтед прес.

От компанията коментираха, че на 15 септември ще бъде първото такова плащане в размер на по 9 цента на акция на всички, които са били акционери в "Дженерал мотърс" към 31 август. 

Това обаче е с около 76% по-малко от онези 38 цента за един брой, които бяха изплатени при последното раздаване на дивиденти през април 2020 година.

Корпорацията отново ще започне обратното изкупуване на собствени акции. Бордът на директорите на "Дженерал мотърс" дори обяви, че смята да увеличи стойността на книжа, които иска да събере - от 3,3 милиарда на 5 милиарда долара. От компанията не се ангажираха със сроковете, в които ще бъде изпълнявана програмата за обратно изкупуване на акции, уточняват от Си Ен Би Си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във