Банкеръ Daily

Пари и пазари

Джеф Безос вече не е най-богатият човек на планетата

Основателят на Amazon Джеф Безос загуби 760 милиона долара в петък, след като акциите на компанията му поевтиняха с 0,7%. Титанът на електронната търговия разполага вече със 115.6 млрд. долара - достатъчно, за да бъде изместен от първо на второ място в класацията на Forbes за най-богатите хора на планетата.

Новият най-богат човек е Бернар Арно, главен изпълнителен директор на компанията за луксозни стоки LVMH. Арно спечели 1.9 милиарда долара в петък, след като акциите на LVMH добавиха 0.7% към стойността си. В момента състоянието на французина възлиза на 117 милиарда долара, спрямо 102 млрд. долара преди четири месеца, когато бе на корицата на Forbes. „Ако не сравните с Microsoft, ние сме все още малки. Тепърва започваме“, каза тогава Арно.

Арно е със 7 милиарда долара по-богат от съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, който остава третият най-богат човек в света, зад Арно и Безос.

Според съобщенията Гейтс би бил по-богат от двамата мъже, ако през целия си живот не беше дал 35,8 милиарда долара за благотворителност.

Арно стана третият член на "Клуб 100 млрд. долара" през юни 2019 г. Той е измествал Безос като най-богатия човек в света многократно преди, най-скоро през изминалия декември. Тъй като разликата в богатството на двамата магнати е по-малко от 2 милиарда долара, вероятно е те да продължат да променят местата си.

Преди година Безос се разведе и със съпругата си МакКензи Безос, което му струваше повече от 35 млрд. долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във