Банкеръ Daily

Пари и пазари

Discordia купува 280 нови камиона до края на годината

Discordia е увеличила броя на тежкотоварните си автомобили от най-ново поколение, които отговарят на всички изисквания за автомобили от стандарт Евро-6, със 100 броя през последните шест месеца и така те са достигнали общо количество от 600 броя. До края на годината водещата компания в областта на транспорта и логистиката планира да инвестира в още 180 нови камиона, а до 2022 година да разполага с общо 1400 превозни средства.

"За нас е голямо постижение да сме единствената компания в страната с автопарк от над 600 високотехнологични тежкотоварни автомобила по стандарт Евро-6. Discordia ще продължи да бъде сред водещите превозвачески компании компании на пазара и да допринася за развитието на транспорта и спедицията", коментира Христо Христов, изпълнителен директор на компанията. 

B ĸpaя на миналата година от дружеството обявиха, че ще инвестират 350 милиoна лева в своя бизнес и че ще наемат 1800 нови служители в рамките на 5 години. Ръководството на Discordia съобщи, че очаква приходите им да надхвърлят 346 милиона лева до ĸpaя на 2022 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във