Банкеръ Daily

Пари и пазари

Delta Air Lines с рекордни приходи от 10,47 млрд. долара за тримесечието

Delta Air Lines обяви рекордни приходи, съобщи CNBC. От компанията отчетоха печалба за първото тримесечие, която надмина прогнозите на Wall Street.

"Търсенето на продукти на Delta никога не е било по-силно", коментира мениджърът Глен Хауенщайн. "С нашите клиентски ориентирани търговски инициативи, осигуряващи силна лоялност на клиентите и инерция, ние очакваме ръст на приходите за цялата година от пет до седем процента", поясни той.

Акциите на авиокомпанията нараснаха с почти 3% в търговията с премаркет. Delta Air Lines са спечелили 96 цента на акция, на коригирана основа, в сравнение със средно 90 цента, очаквани от анализаторите, анкетирани от Refinitiv. Превозвачът генерира приходи от 10,47 млрд. долара, тоест те бележат скок от 5,1%, спрямо 9,97 млрд. долара през първите три месеца на миналата година. На нерегулирана основа печалбите на компанията са нараснали с 31%, достигайки стойност от 730 млн. долара, в сравнение с 557 млн. долара през същия период на предходната година.

Инвеститорите очакваха силно тримесечие от Delta, прогнозирайки че печалбата на акция ще падне между 2,05 долара и 2,35 долара, а общите оперативни приходи ще нараснат между 6%-8%, спрямо същото тримесечие на миналата година. Авиокомпанията обяви, че подновяването на договора с American Express е спомогнало за увеличаването на приходите през първото тримесечие. Партньорството, което се фокусира върху кредитните карти на SkyMiles, ще продължи до 2029 година.

Delta Air Lines е шестата най-стара операционна авиокомпания от датата на основаването и най-старата авиокомпания, която все още работи в Съединените щати. През 2018 г. превозвачът се класира на 75-то място в списъка на Fortune 500 на най-големите американски корпорации според общите приходи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във