Банкеръ Daily

Пари и пазари

Danycom.Global стартира виртуален мобилен оператор в ЕС през 2019 г.

Руският телекомуникационен холдинг Danycom.Global планира да стартира виртуален мобилен оператор в Европейския съюз през 2019 г., съобщи директорът на компанията за развитие Петър Кушиков по време на пресконференция. В света оперират над 1200 виртуални оператора. 

Очаква се, че виртуалният мобилен оператор Danycom.Mobile, опериращ в мрежата Tele2, ще бъде пуснат основно в Естония."Успоредно с достъпа до Европа, ние стартираме мобилни виртуални оператори в Европа. Първите страни ще бъдат Естония, Полша, Белгия, Италия и други страни. В момента работим върху условията за финансово партньорство с хостинг операторите и маркетингова стратегия", коментира Кушиков.

Стартирането на мобилен виртуален оператор в една страна от ЕС дава възможност за навлизане на пазара на целия Европейски съюз, поясни директорът на Danycom.Global. Той добави, че към настоящия момент все още се водят преговори и по мрежите, от които даден оператор ще работи в Европа.

Danycom.Global е международен телекомуникационен холдинг, който обединява няколко проекта: виртуален мобилен оператор Danycom.Mobile; sms-агрегатор Danycom.sms, който е сред най-големите играчи с общ трафик от над 5 милиарда sms-а на месец; Danycom.Express служба за доставка, която работи на собствена ИТ платформа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във