Банкеръ Daily

Пари и пазари

Crypto FX, по-интелигентният начин за търговия на криптовалути

На платформата "Елана Глобъл Трейдър" (ELANA Global Trader) през инструмента Crypto FX вече може да се търгуват криптовалутите Биткойн (Bitcoin) и Етериум (Ethereum). Търговията се осъществява срещу щатски долар, евро или японска йена. Crypto FX е разработен от Saxo Bank A/C, с който ексклузивен партньор е инвестиционният посредник "Елана Трейдинг".

Въпреки рисковете - нестабилни курсове, голими спадове и възходи, загуба на пори, търговията с криптовалути продължава да е радва на голям интерес сред инвеститорите. И така между впрочем е още от появяването им на пазара.

Чрез Crypto FX инвеститорът открива експозиция върху движението в цената на дадена валутна двойка, без тя да бъде реално притежавана. Печалбата зависи от движението на базовата валута и размера на самата позиция. Този продукт се използва с цел спекулиране или хеджиране и се търгува на маржин. Маржинът предлага използването на по-малко капитал за инвестиция с по-голяма експозиция.  

Продуктът е отворен за търговия 24 часа в денонощието, като отваря в понеделник сутрин в Австралия (05:04 местно време в Сидни) и затваря в петък вечер (16:59 Източно стандартно време). Трябва да се им в предвид и това, че основният крипто пазар остава отворен през уикендите и всяка експозиция в Crypto FX трябва да се управлява и коригира преди затварянето на търговската сесия в петък вечер.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във