Банкеръ Daily

Пари и пазари

Costa Coffee в България ще се продава и на вендинг машини

"Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" планира да лансира Costa Coffee в поне 10 от своите 28 пазара през следващата година, сред които България, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Русия и Швейцария. Това ще отговори на широк кръг от потребностите на потребители и клиенти в множество канали и поводи, в съответствие с визията на "Кока-Кола ХБК" да бъде водещ партньор в напитките, съобщиха от компанията.

"Това е страхотна възможност, която ще създаде истинска добавена стойност за нас и нашите клиенти. Включването на толкова силен бранд като Costa Coffee в нашето портфолио ще ни позволи да покрием повече поводи за консумация, да партнираме още по-пълноценно с нашите консуматори във всички канали и да подсилим усилията си да адресираме всеки повод за консумация през деня. Нашата добре установена инфраструктура, процеси и опит в дистрибуцията на кафе ни дават увереност, че ще се справим с тази вълнуваща възможност", заяви главният изпълнителен директор на "Кока-Кола ХБК" Зоран Богданович.

Кафето е една от най-доходоносните и бързо растящи по отношение на приходи и печалба сфери в областта на напитките. Това е многомилиардна категория на 28-те пазара на "Кока-Кола ХБК", която се очаква да расте с 4% на годишна база, подчертаха от водещата компания. "Щастливи сме да си партнираме с "Кока-Кола ХБК", за да достигнем до повече консуматори с нашето страхотно кафе. Това ново споразумение е пример за това как Costa Coffee помага на Coca‑Cola да стане компания с пълно портфолио от напитки ", заяви Дженифър Мен, президент Global Ventures в The Coca‑Cola Company.

The Coca‑Cola Company придоби Costa Coffee през януари тази година. Компанията обяви, че ще се фокусира върху разширяване на предлагането на вендинг и готовите за консумация продукти. Costa Coffee е водещата компания за кафе в Обединеното кралство, със силно присъствие в Европа, Азия, Близкия изток и Африка. "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" обяви преди две седмици, че от средата на септември ще прекрати разпространението на кафе "Лаваца" на българския и на няколко други пазара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във