Банкеръ Daily

Пари и пазари

ЧЕЗ достави на Нестле 5 000 МВтч. зелена енергия

„ЧЕЗ Трейд“ съдейства на „Нестле България“ да постига екологичните си цели, осигурявайки 5 000 МВтч. зелена електроенергия през 2019 г. Благодарение на сътрудничеството между двете компании в областта на продажбите на електроенергия „Нестле България“ намали въглеродните емисии от дейността си с 6 500 тона.

„Това е партньорство между двама лидери в своите сектори, което носи ползи не само за българското общество, но и за екологичното бъдеще на света. За ЧЕЗ Трейд е чест, че помага на „Нестле България“ да постига своите цели за устойчиво развитие“, каза Кръстю Икономов, директор корпоративни продажби и проекти в „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, по време на връчването на зеления сертификат на Петър Стоилов, изпълнителен директор и Йордан Нешев, ръководител на „Здравословни и безопасни условия на труд“ в Нестле България.

Дългосрочният ангажимент на компанията на глобано ниво е постигане на нулеви нетни емисии на парникови газове до 2050 г. Това е част от най-амбициозната цел на Парижкото споразумение – ограничаването на глобалното повишаване на температурата до 1,50 С.

Сертификатът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие . Той гарантира, че 5 000 МВтч. електрическа енергия, използвана от „Нестле България“ ЕАД,  е 100% произведена от възобновяеми източници.

Нараства броят на компаниите, желаещи да купуват зелена енергия. По-рано тази година ЧЕЗ Трейд връчи сертификат на най-големия дилър на Toyota в България, на българските дружества на белгийската банково-застрахователна група КВС Груп, на „ПроКредит Банк (България)“ ЕАД, на русенската печатница „Дунав прес“ и др.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във