Банкеръ Daily

Пари и пазари

Четящата публика предпочита традиционната печатна книга

Въпреки бързото развитие на дигиталните технологии, повечето хора все още предпочитат традиционните печатни книги пред електронните. Издателите на книги във всички формати отчетоха близо 26 милиарда долара приходи в САЩ през миналата година. Печатните издания генерираха приходи от 22.6 милиарда долара, а електронните издания донесоха приходи в размер на 2.04 милиарда долара, показа доклад на Асоциацията на издателите на САЩ, цитиран от CNBC.

"Хората все още се радват да имат традиционни печатни книги. Мисля, че бумът на електронните книги е изчезнал до известна степен, продажбите намаляват. Определено физическият обект е много привлекателен. Издават се невероятни книги, дизайнът на корици също е красив и атрактивен", отбеляза управляващият директор на Асоциацията на книготърговците във Великобритания Мерил Холс. Според нея хората обичат да показват това, което четат пред околните и събират книгите, които четат като декорират дома си с тях.

Въпреки че се смята, че младото поколение предпочита новите технологии, според Nielsen Book International, 63% от продажбите на традиционни книги във Великобритания са на хора под 44-годишна възраст, а 52% от продажбите на електронни книги са на хора над 45 години. Подобна е тенденцията и на пазара в САЩ - както показва проучване на Pew, 75% от хората на възраст между 18 и 29 години твърдят, че са чели традиционни печатни книги през 2017 г., което е по-високо от средното ниво от 67%.

Facebook logo
Бъдете с нас и във